Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka warzywno- jajeczna w sosie brokułowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 60 dag
marchew 60 dag
brokuły 35 dag
bulion warzywny 600 ml
natka pietruszki pęczek
sól
pieprz
twaróg 5 (odtłuszczony)
jajko ugotowane na twardo 8

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka warzywno- jajeczna w sosie brokułowym

Kalarepki i marchewki obierz, pokrój w drobną kostkę. Brokuły umyj, podziel na różyczki. Bulion doprowadź do wrzenia, wrzuć brokuły gotuj 10 min. W drugim garnku ugotuj w osolonej wodzie kalarepki i marchew, odsącz. Brokuły zmiksuj w bulionie, dodając twarożek. Dopraw sos solą i pieprzem. Wrzuć marchew i kalarepkę do sosu brokułowego. Dodaj pokrojone na ćwiartki jajka. Udekoruj natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 18.06.2011 00:27
jeszcze tego nie jadłam
Naatalia96 19.02.2011 20:38
muszę spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak