Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 70 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
mąka 5 dag
pokrojony koper 2-3 łyżki
śmietana 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki w sosie koperkowym

Czerstwą bułkę namoczyć w mleku lub wodzie. Mięso, cebulę, czosnek,wyciśniętą bułkę zmielić w maszynce. Dodać jajko, sól, pieprz. Wyrobić masę mięsną i uformować klopsiki. Obtoczyć w mące i podsmażyć ze wszystkich stron na wolnym ogniu. Włożyć do garnka, podlać bulionem i dusić pod przykryciem około 30min. Klopsy wyjąć, sos zagęścić mąką i śmietaną dodać koperek i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.06.2011 07:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak