Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sakiewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20-30 dag
papryka czerwona 1 szt mała
cebula 1 szt
tłuszcz
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
sól, pieprz
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sakiewki

Mięso doprawić i rozbić cienko. Pieczarki, paprykę, cebulę pokroić, udusić na tłuszczu, dodać przecier pomidorowy i doprawić. Farsz układać na środku płatów mięsa, zwinąć w kształt sakiewek i mocno związać nitką. Ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i piec, podlewając powstałym sosem. Po upieczeniu i wystygnięciu usunąć nitki. Przed podaniem podgrzać mięso i polać sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak