Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczne pierogi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0.5 kg
kapusta kiszona 30 dag
cebule 3
olej
mąka 2 szklanki
sól
pieprz
jajko
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczne pierogi

pieczarki ucieramy na grubych oczkach i smazymy na opdrobinie oleju, kapuste gotujemy do miekkosci a następnie mielimy w maszynce do miesa. cebule kroimy w kostke i przesmazamy na oleju. Kapuste, pieczarki i polowe usmazonej cebulki łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Przygotowujemy ciasto: Mąke zarabiamy z wodą (ok pol szklanki - woda powinna byc ciepla ale nie gorąca, zaparzone ciasto staje się gumiaste), dodajemy do tego jajko i szczypte soli, wyrobione ciasto wałkujemy, wykrawamy szklanką krązki i nakładamy farsz, lub tak jak ja używamy do napełnienia pierogów specjalnej formy. pierogi gotujemy w osolonej wodzie, a po wyjeciu na talerz polewamy pozostała, usmażoną cebulką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 24.02.2012 18:48
Fajne cieniutkie ciasto :)
accee 05.04.2011 22:40
Najs
Mati13 23.02.2011 18:12
uwielbiam takie pierogi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak