Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z płuckami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
woda
płucka wieprzowe
sól
pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z płuckami

Z mąki i wody zagnieść ciasto. Płucka ugotować, kapustę sparzyć. Cebulkę pokroić i zesmarzyć i dodać do płucek. Płucka przepuścić przez maszynkę do mięsa, kapustę posiekać. dodać pieprz, sól pomieszać. Zalepić pierpgi ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 05.04.2011 09:20
takich pierogów nie robi się już za często

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak