Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło roślinne 1 łyżka
mąka ¾ szklanki
sos z cytryny 1 łyżka
pieprz
gałka muszkatołowa
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

W rondlu zaszklić pokrojoną drobno cebulę, dodać umyte i pokrojone w paski pieczarki, posolić, chwilę smażyć. Gdy pieczarki puszczą sok, dodać mleko zmieszane z mąką oraz bulion i gotować kilka minut mieszając. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 02.04.2011 17:07
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak