Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szparagowo-groszkowy z jajkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagów (słoik) 18 dag
mrożonego zielonego groszku 40 dag
cebuli 2 szt.
wywaru mięsno-warzywnego 2 l
jajek ugotowanych na twardo 6 szt.
masła 1 łyżka
Ramy cremefine do gotowania 100 ml
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szparagowo-groszkowy z jajkiem

W garnku roztopić łyżkę masła. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić, uważając aby się za bardzo nie zrumieniła. Mrożony groszek przelać gorącą wodą i dodać do cebuli. Szparagi osączyć z zalewy, pokroić na kawałki i dodać do pozostałych warzyw. Lekko podsmażyć.

Do garnka wlać wywar mięsno-warzywny. Gotować na małym ogniu przez 20 minut. Dodać sól, biały pieprz oraz odrobinę tymianku. Zmiksować, aby nadać zupie konsystencję aksamitnego kremu. Wymieszać z ramą cremefine do gotowania. Zagotować.

Podawać z jajkami pokrojonymi na ósemki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 24.03.2012 19:44
super
kasienka23 07.01.2012 13:46
zachęcająco wygląda
Małgorzata77 12.07.2011 07:43
Robię podobnie, zamiast tymianku daję majeranek
Gosia40 17.03.2011 11:58
Zielony... Musi być bardzo smaczny:)
jolajka 18.02.2011 10:24
bardzo wiosenny krem
pawel6 18.02.2011 10:01
wygląda smacznie
Nina7 18.02.2011 08:39
mi również przepis bardzo się podoba:)
anja3107 16.02.2011 20:12
super
MAR3STA 16.02.2011 18:57
pomysłowy ten krem tez taki zrobię;)
Misiek1 16.02.2011 13:47
Wygląda znakomicie i myślę że warto skorzystać z tego przepisu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak