Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak z szynki i boczniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 150 g
szczypiorek 1/2 pęczka
szynka 30 g
ser owczy 30 g
masło 1 łyżeczka
pieprz
sól
jajko 2 szt
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak z szynki i boczniaków

Boczniaki oczyścić, pokroić w paseczki. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać. Szynkę pokroić w kosteczkę. Masło rozgrzać na patelni, podsmażyć na nim szynkę. Dodać boczniaki, przyprawić solą i pieprzem. Grzyby smażyć do zrumienienia i odparowania płynu. Owczy ser pokruszyć. Jajka wymieszać z wodą, owczym serem i solą. Przygotowaną mieszanką polać grzyby. Smażyć na małym ogniu aż do ścięcia się jajek. Masy nie mieszać tylko przesuwać poruszając patelnia. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak