Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto awaryjne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
jajko 3 sztuki
margaryna 3\\4 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto awaryjne

Margarynę trzeba stopić i ostudzić .
Dodać cukier i jaja oraz mąkę i proszek do pieczenia a także owoce.
Dokładnie wymieszać i wlać na wąską formę, posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Wstawić do piekarnika , a po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 16.02.2011 12:29
Super. Zawsze musi być jakieś wyjście awaryjne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak