Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek Turecki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 20 dkg
cukier puder 30 dkg
jajko 6 sztuk
grysik 6 łyżek
proszek do pieczenia 1\\2 sztuki
masło 15 dkg
jabłka 40 dkg
Polewa:
woda 1 łyżka
cukier 2 łyżki
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek Turecki

Mak gotujemy i przekręcamy przez maszynkę.
Żółtka utrzeć z masłem cukrem , dodać mak i dalej ucierać , następnie jabłka i grysik , proszek do pieczenia i ucierać. Na końcu dodać pianę z jaj i kakao i lekko zamieszać.

Polewa.
Wodę zagotować , dodać cukier i kakao.
Mieszać żeby się nie przypaliło.
Zdjąć z ognia i polewać przestygniętą masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 16.02.2011 12:00
Znaczy że tą mase zostawiam do stężenia a nie pieke. dobrze zrozumiałam? Czekam na podpowiedź bo mnie kusi spróbowac tej słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak