Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort ajerkoniakowy z pistacjami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 3/4 litra
zagęszczacz do śmietany 1 op
cukier 1 łyżka
ajerkoniak 50 ml
pistacje posiekane 3 dag
cukrowe jajeczka
zajączki z kruchego ciasta 12 szt
galaretka z czerwonej porzeczki 225 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tort ajerkoniakowy z pistacjami

Kremówkę ubić z cukrem i zagęszczaczem, doprawić ajerkoniakiem. Biszkopt przekroić na pół. Spód posmarować galaretką (2 łyżki odłożyć do dekoracji) i częścią bitej śmietany. Przykryć drugim krążkiem. Ponownie nałożyć warstwę śmietany i posmarować nią również boki tortu. Resztę śmietany przełożyć do szprycerki, udekorować brzegi i środek tortu. Wierzch ozdobić kleksami z galaretki, kolorowymi jajeczkami i pistacjami, boki obłożyć zajączkami z ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak