Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roszponka na gruszkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 2 szt
orzech włoski 40 g
cukier 50 g
GORGONZOLA 20 g
suszone pomidory 20 g
jugurt naturalny 40 g
roszponka 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: roszponka na gruszkach

sałatę umyć osuszyć gruszki obrać, następnie cukier rozpuszczamy w wodzie i sokiem z cytryny,zagotować zredukować. Obrane gruszki układamy na syropie i gotujemy przez chwilę aby naszły sie smaki.Na sałatę układamy gruszkę podlewamy syropem pozostałym z gruszki, następnie z gogonzoli szuonego pomidora i jogurtu robimy sos, składniki mixujemy następnie polewamy gruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 18.12.2011 05:48
Mniam, mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak