Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40dag
włoszczyzna 1porcja
masło 2łyżki
żółtko jajek 1szt
mąka ziemniaczana 1łyżka
śmietana 18 proc pół szklanki
natka pietruszki 2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczarek

Włoszczyznę obrać, opłukać, pokroić w kostkę, następnie zalać 4 szklankami wody i zagotować. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, usmażyć na maśle i dodać do zupy. Gotować 30 min. następnie zmiksować. Połowę śmietany połączyć z mąką, wlać do zupy i zagotować. Resztę śmietany wymieszać z żółtkiem, wlać do zupy i już nie gotować. Zupę doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak