Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z ananasem według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyzka
cebula 1 sztuka
sok ananasowy z puszki 1/8 litra
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ocet winny 2 łyżeczki
ananas z puszki 3 krążki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Goździki całe Prymat 4 sztuki
wino czerwone 1/8 litra
kapusta czerwona 1 główka
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z ananasem według Agi

Kapustę czyścimy ze zwiędłych lisci,myjemy i szatkujemy.Jabłka obieramy,dzielimy na ćwiartki,usuwamy gniazda nasienne.Masło roztapiamy,wkładamy jabłka i kapustę,podsmażamy.Wkładamy cebulę naszpikowaną goździkami i liściem laurowym.Dolewamy wino,sok z ananasa,pieprz,sól.Dusimy ok.1 1/2 godziny.Wyjmujemy cebulę,dodajemy ocet,kapustę doprawiamy do smaku.Przed podaniem przekładamy do ogrzanej miski.Plastry ananasa podsmażamy na maśle i układamy dekoracyjnie na kapuście.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.02.2012 21:14
super połączenie
irenka 30.01.2012 12:10
lubi?
calliope 07.12.2011 09:22
pycha
jeta72 15.09.2011 13:34
super
ronald88 08.05.2011 11:21
smaczne
Justyna Jussstiii 08.04.2011 09:51
extra
Krystyna32 17.02.2011 08:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak