Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wędzonej szynki 6szklanek
zakwaszony żur 2szklanki
ziemniaki 50dag
cebula 1szt
ząbki czosnku 2szt
szynka 20dag
śmietana 22% 1szklanka
Majeranek suszony Prymat 2łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek babci

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać. Przygotowane składniki włożyć do gorącego wywaru z szynki, posolić, dodać majeranek i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Wlać żur i jeszcze raz zagotować. Następnie zdjąć z ognia, wyjąc cebulę, zupę wymieszać ze smietaną, doprawic pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak