Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska piwna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo jasne 3szklanki
śmietana 18 proc 1,5 szklanki
żółtko jajek 2szt
masło 1łyżka
cukier 1łyżeczka
sól do smaku
chleb żytni 10dag sitkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska piwna

Śmietanę, żółtka, masło, cukier i szczyptę soli dokładnie wymieszać z piwem. Garnek postawić na ogniu i podgrzewać piwo stale mieszając. Gorącą zupę podawać w wazie, a w osobnych naczyniach ser pokrojony w kostkę i grzanki z chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak