Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1szt
marchewka 1szt
smalec 2łyżki
mąka pszenna 2łyżki
sól do smaku
kapusta kiszona 50dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z grzybami

Grzybki opłukać, zalać ciepłą wodą i moczyć 1 godz. Kapustę pokroić i włożyć do garnka. Marchewkę obrać,opłukać, zetrzeć na tarce i dodać do kapusty wraz z bulionem, grzybkami i przyprawami. Gotować ok. 30min. Cebulę obrać, posiekać, a następnie zrumienić na smalcu i oprószyć mąką. Dodać do zupy, zagotować, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak