Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pysznotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
margaryna 1 kostka
śmietana 4 łyżki
cukier 4 łyżki
żółtko jajek 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń śmietankowy 2 szt
masło ekstra 1/2 kostki
dżem porzeczkowy 250 g
białko 4 szt
cukier 2 łyżki
mąka 1 łyżka
orzechy włoskie 10 dag
rodzynki 10 dag
wiórki kokosowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pysznotka

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Każdy z placków rozwałkować na blachę, lekko zapiec i posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na to ubić białka z 4 jajek i 2 łyżek cukru, na koniec dodać 1 płaską łyżkę mąki.
Na białka posypać 10 dag orzechów włoskich, pół paczki rodzynek i pól paczki wiórek kokosowych.
Upiec dwa jednakowe placki.
Zrobić masę: 2 budynie śmietankowe ugotować, po wystudzeniu zmiksować z pół kostką masła. Przełożyć oba placki.
Wierzch polać polewą wg swojego sprawdzonego przepisu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 04.10.2011 23:18
faktycznie : pyszotka
ewaa 28.08.2011 10:55
super:)
kochanyptysiu 06.05.2011 10:30
super
klaudusia198888 26.04.2011 22:33
mniam mniam
rosik93 20.04.2011 22:42
mniam
Sylwia88 01.03.2011 12:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak