Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
masło 15 dag
cukier waniliowy 1 op
galaretka agrestowa 2 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
biszkopty okrągłe 20 dag
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec na zimno

Średniej wielkości tortownicę wyłożyć biszkoptami.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i wystudzić.
Banany obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żółtko utrzeć z masłem i cukrem waniliowym. Połączyć z tężejącymi galaretkami agrestowymi i bananami.
Masę bananową przełożyć do tortownicy na ułożone wcześniej biszkopty.
Wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
Galaretkę pomarańczową(lub truskawkową) rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 29.01.2012 10:02
pyszny
maryśka 06.11.2011 11:14
mniam
klaudusia198888 26.04.2011 22:37
ale sobie smaka narobilam:)
rosik93 16.03.2011 23:36
Musi być pyszny
Sylwia88 26.02.2011 16:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak