Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 1/2 l
galaretka pomarańczowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem

Białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę, pieczemy około 30-35 minut w temp. 180*c.
Przygotowujemy masę: na mleku gotujemy budyń w proszku. Ciepły budyń wylewamy na biszkopt.
Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretka będzie już tężejąca, wylewamy ja na budyń. Ciasto odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 10.09.2011 20:44
lubię je
Misia13 01.04.2011 10:44
szybkie i łatwe;-)))
Misiakova 30.03.2011 19:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak