Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różki czekoladowe z kremem.

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brandy 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
skórka cytryny 1 szt
czekolada gorzka 200 g
twarożek 350 (kremowy)
kremówka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Różki czekoladowe z kremem.

Z papieru do pieczenia wyciąć 8 krążków o średnicy 15cm. Uformować z nich rożki i skleić bok każdego taśmą samoprzylepną.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Łyżką nałożyć po trochu płynnej czekolady do rożków ,obracając nimi tak,żeby równą warstwa pokryła ścianki. Włożyć na 2 minuty do zamrażalnika.
Krem: W miseczce utrzeć twarożek ze śmietaną ,brandy,cukrem pudrem,połączyć na koniec dodać startą skórkę cytrynową i jeszcze raz połączyć. Krem przełożyć do szprycy i wcisnąć go do rożków. Delikatnie zdjąć papier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 06.05.2013 10:57
Bardzo fajny pomysł na deser, i do tego tyle czekolady ;)
Rafał10 28.06.2012 08:51
nooo gratulacje, dzieło sztuki :)
gosia1988 03.05.2012 07:43
smakowicie wyglądają
ZEWA 11.03.2012 20:04
ale super pomysł
ZEWA 11.03.2012 20:04
ale super pomysł
Juleczka20 27.10.2011 20:20
i kto by pomyślał że takie wyśmienite rożki robi sie tak łatwo:) super
SmakolykiJoanny 26.09.2011 09:26
fajny efekt można je zrobić jak goście przychodzą
Beatris 09.08.2011 17:40
Pięknie się prezentują i na pewno jeszcze lepiej smakują.
Malinka 03.08.2011 13:59
Bardzo, ale to bardzo intrygujący wygląd:)
Margo1 18.06.2011 17:44
Śliczne
anoosia 02.06.2011 10:39
genialne, super!!!
jogobella23 20.04.2011 10:53
SUPER
bami 22.03.2011 19:00
Wyglądają prześlicznie! :)
teresa18 25.02.2011 21:09
kurcze pieczone bardzo fajne te rożki
Ewa111 24.02.2011 11:49
trochę pracy ,ale jaki efekt
Danuta8 23.02.2011 12:55
fajne
misia53 20.02.2011 18:41
Cukiereczku , za tę słodycz masz plusika , bo gdy robię to najbliższym ,to z talerza w moment znika!
rosik93 19.02.2011 00:12
Bardzo ciekawy pomysł.
Dorota59 18.02.2011 10:41
bardzo fajne
cukiereczek 18.02.2011 10:26
Tak czekolada po rozpuszczeniu jest gęsta.Ale dobrze spływa po ściankach papierowego rożka
kochanyptysiu 17.02.2011 12:11
czy twoja czekolada po rozpuszczeniu nie byla zbyt gesta?
Katarzyna/kate1980 17.02.2011 08:05
ale pięknie wyszły
kochanyptysiu 16.02.2011 21:43
piekne!
aguus 16.02.2011 14:52
śliczne i pewnie pyszne:)
Monika193
Monika193 16.02.2011 09:55
śliczne te rożki są, ładnie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak