Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
ser żółty 10 dag
jajko 3 szt
mąka 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 zabek
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami

Mięso umyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem. Natrzeć rozgniecionym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, podać pokrojone pieczarki i dusić do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy usmażony kotlet położyć porcję pieczarek, posypać startym serem, zapiec w nagrzanym piekarniku. Przed podaniem można polać ketchupem. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 28.01.2013 18:47
ależ pyszny obiadek u Ciebie.... aż ślinka leci :P)
Iwusia 16.04.2012 22:11
pycha obiadek
RenataZ-et 01.10.2011 09:25
wygląda apetycznie
Wafelek2601 02.06.2011 08:13
pyszny obiadek
Monika193
Monika193 16.02.2011 09:50
super obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak