Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy gulasz z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
pietruszka 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
kapusta pekińska 1\\3 sztuki
przecier pomidorowy 4 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Koperek suszony Prymat do smaku
pietruszka suszona do smaku
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
olej roślinny do smażenia
kostka rosołowa 1 sztuka
papryka zielona 2 sztuki
groszek zielony 1 mrożony
marchew mrożona 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy gulasz z warzywami

Do garnka z rozgrzanym olejem wrzucamy pokrojoną cebulę w pół talarki i podsmażamy na złocisty kolor następnie dodajemy schab pokrojony w kosteczkę i paprykę posiekaną w słupki.
Następnie obieramy i myjemy pietruszkę,por,czosnek , siekamy to i dodajemy.
Po około 5min gotowania się dodajemy mrożony groszek i mrożoną marchew następnie myjemy i siekamy kapustę i także dodajemy.

Następnie przyprawiamy do smaku : kostką rosołową,pieprzem,pieprzem ziołowym,kucharkiem,papryką mieloną,koperkiem,pietruszką.
Podlewamy około szklanką wody.
Gotujemy około 30min.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 16.02.2011 10:20
Apetyczne!
patusia 16.02.2011 00:19
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak