Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brukselki i rzepy białej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
oliwa 3-4 łyżki
sok z cytryny
odrobina kwasku cytrynowego
rzepa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brukselki i rzepy białej

Brukselkę oczyścić, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego i po wystudzeniu pokroić w ósemki. rzodkiewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchew obrać i drobno zetrzeć. Rzodkiewkę i marchew wymieszać i skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w kostkę. Składniki połączyć, dodać oliwę, wymieszać i doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 23.04.2012 10:53
mniam
adam1f 21.09.2011 00:08
dobra
magical66 23.07.2011 22:57
fajna
ewelina63 18.07.2011 12:07
super
Bart 14.07.2011 23:52
pyszności
iza15 14.07.2011 23:47
pyszności
gosia47-47 23.11.2010 13:09
fajne
gosia47-47 23.11.2010 13:09
fajne
Kate131 31.07.2010 09:48
fajna sałatka,nie robiłam nigdy takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak