Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z chińską nutą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
ziemniaki 8-10 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
bulion 2 litry
por 1 sztuka
sos sojowo grzybowy taotao 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z chińską nutą

Ziemniaki, marchew i pietruszkę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się bulionu. Pora oraz cebulę posiekać drobniutko. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Oliwę rozgrzać, podsmażyć na niej pora i cebulę, następnie dodać pieczarki i całość poddusić. Następnie dodać wymoczone wcześniej i pokrojone w paski grzyby shiitake. Gdy warzywa w bulionie będą miękkie należy przełożyć do zupy zawartość patelni i całość gotować przez kilka minut. DO zupy dodać sos sojowy, doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.02.2014 07:39
pyszna zupka
IKrakowianka 11.01.2013 22:45
fajny pomysł
Juleczka20 29.04.2012 08:23
pycha
Iwusia 07.03.2011 22:47
musi być smaczna :)
Margo1 21.02.2011 20:40
wygląda przepysznie
agnieszka214 17.02.2011 16:35
fajne
RenataZ-et 17.02.2011 00:12
Apetyczna zupka :)
matii6 16.02.2011 20:04
też tak myślę że będzie smaczna
Katarzyna/kate1980 16.02.2011 15:19
napewno wspaniale smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak