Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka jęczmienna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jęczmień 40g
wywar warzywny 1/2 l
masło 10g
cebula 1/2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka jęczmienna

Ze śruty jęczmiennej i masła przyrządzamy brązową zasmażkę. Następnie rozprowadzamy chłodnym wywarem i ponownie podgrzewamy. Siekamy i przysmażamy na złoty kolor cebulę i dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.06.2012 10:45
lubie jeczmien
Zoso 16.02.2011 20:30
jak to smakuje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak