Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka indycza w kapuście

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
kminek szczypta
majeranek szczypta
pieprz szczypta
czosnek 2 ząbki
olej 3 łyżki
indyk 3 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka indycza w kapuście

Kapustę wypłukać, zalać wodą zagotować i odcedzić.
Pod kapustę włożyć golonki. Na wierzch zetrzeć na tarce marchewkę i dodać pokrojoną cebulę oraz drobno posiekany czosnek i przyprawy. Dodać olej i ok 1 szkl wody. Dusić pod przykryciem ok 1 godzinę. Przemieszać i odparować nieco potrawę. ok 30 min bez przykrycia. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 19.05.2012 20:44
pycha
Henryka2 16.02.2011 10:22
Ciekawe połączenie!
rosik93 16.02.2011 00:14
Super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak