Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczykiem i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
sok z cytryny 1 łyżka
cebula 1 szt.
sól, pieprz do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczykiem i ryżem

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Cebulę drobno posiekać. Z tuńczyka odlać olej, doprawić łyżką soku cytrynowego, sola i pieprzem. Tuńczyka wymieszać z ryżem i cebulą, posypać pieprzem i polać doprawionym olejem. Wymieszać i wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak