Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie po tatarsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 1/2 kg
cebula 4 szt
śmietana 1/2 szklanki
masło 1/2 łyżki
sok z cytryny
szczypiorek
sól
pieprz
kapary 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie po tatarsku

Filety myjemy obieramy ze skóry i kroimy w dzwonki,cebulę kroimy w plasterki.W niskim rondlu ułożyć śledzie przekładając cebulą skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem,zalewamy śmietaną i dusimy pod przykryciem ok 10 min.Studzimy wykładamy na talerz i posypujemy kaparami lub posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 08.06.2011 08:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak