Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z budyniem i rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
budyń waniliowy
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z budyniem i rodzynkami

Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i na lekko wysygnięty dodajemy rodzynki.
Ciato francuskie wałkujemy i krokimy na średniej wielkości kwadraty.
Na każdy kwadrat nakładamy ostygnięty budyń z rodzynkami i sklejamy końce a później dwa rogi.
Piekarnik nagrzewamy do 190st i pieczemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak