Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z rzepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzepa 350g
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 1/4 l
wywar z warzyw 1/4 l
parmezan 40g
pietruszka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z rzepy

Rzepę po umyciu kroimy na plasterki i dusimy w zalewie składającej się z mleka, wywaru i ziół. Po podduszeniu wiążemy mąką, układamy w naczyniu do zapiekania i posypujemy serem. Zapiekamy ok. 17 minut w temp. ok. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak