Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 30 dkg
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: bezy

Białka leciutko solimy i ubijamy na sztywną pianę ,stopniowo dodajemy cukier i dalej ubijamyaż masa stanie się bardzo gęsta.Blachę wykładamy papierem do pieczenia i na to nakładamyszprycą lub kładziemy łyżeczką masę.Wsuwamy blachę do piekarnika i nagrzanego do 100 stopni i suszymy bezy przez 3 godziny.Bezy powinny być całe białe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.09.2011 00:09
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak