Karkówka w musztardzie z sosem czosnkowym

Karkówka w musztardzie z sosem czosnkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda francuska

    2 łyżki
  • keczup

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Na sos:

  • jogurt naturalny

    100 ml
  • ser feta

    5 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól, pieprz, grubo mielony pieprz,

    do smaku
  • kawałek świeżego ogórka, listki mięty

  • kotlety schabowe

    4 (z karkowego)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety opłukać, osuszyć, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Musztardę wymieszać z keczupem i olejem, marynatą posmarować kotlety. Włożyć do szklanego naczynia, owinąć folią spożywczą, wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Sos: ząbki czosnku obrać, zmiażdżyć w prasce. Ser feta pokruszyć, rozetrzeć z jogurtem. Połączyć z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem, schłodzić. Sos poporcjować do małych naczynek, ozdobić plasterkami świeżego ogórka i listkami mięty, oprószyć grubo mielonym pieprzem. Kotlety osączyć z marynaty, kłaść na ruszcie grilla i piec po 3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

27.07.2011 11:04
pycha

lucyna15

18.06.2010 09:17
swietne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat