Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowana skórka pomarańczowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka pomarańczowa 200 gr
cukier 1 szkl
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowana skórka pomarańczowa

Skórkę pomarańczową pokroić na kawałki duże lub małe, zależnie od tego co potrzebujemy. Zalać wodą zagotować i pogotować ok 5 min, czynnośc powtórzyć w celu zmniejszenia goryczki. Odcedzić.
Cukier zalać pół szkl wody i ugotować syrop. Kiedy już zacznie bulgotać wtedy dodać skórki pomarańczowe i od czasu do czasu mieszając pogotować w syropie ok 15-20 min na bardzo wolnym ogniu. Przełożyć do słoiczka i używać do ciast

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak