Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczne faworki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka 2 szklanki
śmietana 18 proc 5 łyżek
spirytus 50 ml
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczne faworki

Mąkę przesiewamy. Żółtka ucieramy, z cukrem na puch. Dodajemy mąkę, śmietanę i spirytus. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy prostokąty. Nacinamy środek i przewijamy środek prostokąta. Smażymy z obu stron. Osączamy posypujemy cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 29.11.2011 09:29
smaczne
angelika14 02.11.2011 16:35
Niby zwykły,niby prosty ,a jednak pyszny .
Karolcia12 17.05.2011 15:12
szybkie te faworki
aginaa 16.02.2011 17:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak