Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z żurawinką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
jaja 5 szt
cukier 25 dag
margaryna 1 szt
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Z żurawinką.

Margarynę z cukrem ucieramy dodajemy żółtka, następnie resztę składników. Na końcu dodajemy pianę z białek i lekko mieszamy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, po wystudzeniu ciasto kroimy na pół.
Masa:
0.5 l mleka
0.5 szkl. cukru kryształu
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 masło
1 paczka biszkoptów
dżem żurawinowy
czekolada do dekoracji
Z mleka , cukru, mąki gotujemy budyń.
Masło ucieramy i dodajemy przestudzony budyń.

Przełożenie ciasta:
Ciasto - masa - dżem żurawinowy - biszkopty - między biszkopty masa - ciasto - cienka warstwa masy - starta czekolada

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak