Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko ze słoika

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 2,5 kg
sól ok 13 dag
czosnek ząbki 5 szt
mięso wołowe 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko ze słoika

Mięso przpuścić przez maszynkę do mięsa na grubym sitku do kiełbasy, czosnek zmiażdżyć lub drobniutko pokroić. Wszystkie składniki połączyć dobrze wymieszać , nałożyć do słoików i szczelnie zakręcić. Pasteryzować ok 3 godz. Super na chlebek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak