Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w piwie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 szt
piwo 1/2 szklanki
Goździki całe Prymat 4 szt
ocet winny 2 łyżki
cebula 1 szt
masło do smażenia
rodzynki 5 dkg
skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: karp w piwie

Karpia pokroić w dzwoneczki o szerokości 2-3 cm,skropić octem,posypać utuczonymi gożdzikami,posypujemy solą i pieprzem.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle,następnie wlewamy piwo,wkładamy rybę i dusimy pod przykryciem na bardzo małym ogniu ok 1/2 godz.Karpia wyjąć i trzymać w cieple.Do sosu dodajemy rodzynki i skórkę z cytryny i gotujemy.Sosem polewamy rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 30.05.2012 22:50
super przepis
Robert10 21.08.2011 19:04
oryginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak