Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w sosie pomidorowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
mięso mielone 1 kg
ryż 400 g
jaja 3 szt
cebula
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
majeranek
sól, pieprz
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w sosie pomidorowym

Kapustę sparzyć we wrzącej wodzie. Odrywać liście. Usunąć twarde części. Lekko rozbić. Ryż ugotować na półtwardo. Dodać do mięsa. Jaja wbić do mięsa. Cebulę posiekać w kostkę dodać do mięsa. Przyprawić. Dokładnie wymieszać. Na rozłożony liść kapusty ułożyć małą porcję mięsa, zwinąć ciasto. Układać w brytfannie lekko posmażyć, dodać wody. Dusić. Gdy kapusta będzie już miękka, a mięso gotowe, dodać koncentrat pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 01.04.2012 17:29
kuszące :)
bami 09.02.2012 11:44
Moje ukochane gołąbki! :)
Pacia 13.01.2012 21:10
uwielbiam gołąbki
Barbara/zuza22_85 23.03.2011 15:19
muszę jutro to zrobić
Mirka-Ludomila 08.03.2011 08:25
coś bardzo pysznego
Nina7 16.02.2011 09:47
baaardzo smaczne muszą być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak