Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 80 dkg
olej do smażenia
mąka pszenna
sok z cytryny
sól
pieprz
natka pietruszki
koperek
sos
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy mały
ziele angielskie 3 ziarnka
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Rybę skropić sokiem z cytryny,solimy,pieprzymy i obtaczamy w bułce tartej,obsmazamy na leju z obydwu stron.Przygotowujemy sos,warzywa ścieramy na grubej tarce,rozgrzewamy olej wkładamy warzywa,smażymy mieszając kilka minut,podlać wodą udusić warzywa do miękkości,dodajemy liść laurowy ziele angielskie i koncentrat pomidorowy,doprawiamy solą,pieprzem,octem i cukrem.Usmażoną rybę wkładamy do sosu i podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/Madija 26.07.2012 11:06
pycha
dianix 27.02.2012 20:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak