Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z coli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
napój typu cola 2 litry
miód 3 łyżki
sos sojowy 6 łyżki
czosnek 4 ząbki
imbir starty 1 łyżka
ocet ryżowy 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 3/4 łyżki
sezam 2 łyżki
anyż
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z coli

Miód, sos i resztę przypraw wraz z 1/2 litra coli gotujemy i redukujemy o 1/4, zagęszczamy mąką. Wieprzowinę gotujemy w coli do miękkości, kroimy ją po wystudzeniu jak wędlinę w cienkie plastry. Plastry układamy w miseczce i zalewamy sosem, podajemy po 1-2 godzinach, posypane uprażonym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 18.05.2011 22:59
interesujące
grazia1 05.05.2011 20:23
ciekawe
ilka_86 31.03.2011 13:00
fajne to danko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak