Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki \"po gospodarsku\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 15 dag
cebula 1 szt.
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana kremówka 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki \"po gospodarsku\"

Kurki rozmrozić. W wysokiej patelni rozgrzać łyżke margaryny, dodać posiekaną cebulę i pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmażyć. Kurki obtoczyć w mące i dodać do cebuli i boczku. Podlać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu 1 godzinę. Po zdjęciu z ognia dodać śmietanę kremówkę i wsypać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z pure z ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 10.07.2011 12:28
pyszności
pacpaw 17.03.2011 20:11
grzyby obtaczane w mące - nigdy tak nie robiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak