Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ze śliwkami i jabłkami.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki tortowej 50 dag
margaryny 20 dag
cukru pudru 20 dag
cukier waniliowy 1 szt
śmietany 1/2 szklanki
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
śliwki 70 dag
jabłka 70 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ze śliwkami i jabłkami.

Ciasto:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części i włożyć na 1godz. do lodówki.

Ciasto wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki bez pestek obtoczyć w tartej bułce położyć na ciasto. Jabłka pokrojone w plasterki układamy na śliwki i na to kładziemy drugą cześć ciasta.

Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia 180C
Czas pieczenia: 60 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.12.2013 12:26
lubię takie ciasta :)
patusia 02.05.2012 14:03
Smaczne
iknkirke 11.01.2011 12:09
pyszne
Ewa109 18.10.2010 14:56
wygląda apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak