Kruche ze śliwkami i jabłkami.

Kruche ze śliwkami i jabłkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki tortowej

    50 dag
  • margaryny

    20 dag
  • cukru pudru

    20 dag
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • śmietany

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • żółtko jaja

    2 szt
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • śliwki

    70 dag
  • jabłka

    70 dag
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • soda oczyszczona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części i włożyć na 1godz. do lodówki.

Ciasto wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki bez pestek obtoczyć w tartej bułce położyć na ciasto. Jabłka pokrojone w plasterki układamy na śliwki i na to kładziemy drugą cześć ciasta.

Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia 180C
Czas pieczenia: 60 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

07.12.2013 12:26
lubię takie ciasta :)

patusia

02.05.2012 14:03
Smaczne

iknkirke

11.01.2011 12:09
pyszne

Ewa109

18.10.2010 14:56
wygląda apetycznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat