Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
podgrzybki 30 dag
dymki ze szczypiorkiem 1 szt
olej 7 łyżek
żółtko jajek 4 szt
wino białe wytrawne 1/2 szkl
musztarda 1 łyżka
jogurt naturalny 1/2 szkl
rozmaryn 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól
pieprz
boczek wędzony 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z patelni

Ziemniaki gotować w mundurkach ok20min w osolonym wrzątku, grzyby pokroić w plastry cebulki pokroić w talarki. Ziemniaki odcedzić obrać pokroić w ćwiartki. Rozgrzać olej, boczek, pokroić w paski, włożyć na tłuszcz podsmażyć , dodać ziemniaki, dodać grzyby i cebulę smażyć ok 10 min. Żółtka, wino, musztardę, jogurt, sól,pieprz, cukier,utrzeć w rondelku i podgrzewać na małym ogniu aż powstanie sos. Gotowym sosem zalać grzyby z ziemniakami, przyprawić solą i pieprzem do smaku. posypać posiekanym rozmarynem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.10.2012 18:28
fajna
gacopierz23 05.10.2012 19:10
dobra
Seba 23.11.2011 11:14
super
Iwona51
Iwona51 21.11.2011 09:16
smaczne
Motorek 21.10.2011 11:17
pycha
Wafelek2601 24.09.2011 13:07
smaczna
Monika193
Monika193 18.09.2011 10:12
pyszna
maciek7 28.02.2011 10:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak