Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa wątróbka z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
mąka pszenna 1 szklanka
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia 1/2 szklanki
pieczarki 30 dag
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa wątróbka z pieczarkami

Wątróbkę posypać przyprawami, wymieszać i odstawić na około 1 godz, następnie dokładnie obtoczyć w mące(lekko dociskając)i usmażyć na złoty kolor.
Na drugiej patelni rozpuścić masło, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę pokrojoną w piórka, posypać przyprawami i udusić do miękkości.
Gorącą i chrupiącą wątróbkę podawać z pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.09.2011 01:25
Nigdy nie doprawiałam wątróbki i nie odstawiałam jej na godzinkę. Warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak