Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z białej czkolady

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 250 gram
cukier puder 4 łyżki
śmietana kremówka 300 mililitrów
czekoladowe serduszka do dekoracji
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: krem z białej czkolady

czekoladę rozpuszczamy w kompieli wodnej., do rozpuszczzonej czekolady dodajmy cukier puder, zdejmujemy z kompieli wodnej, białko ubijamy na sztywna pianę mięszamy z czekoladą, śmietankę miksujemy, mieszamy z masą czekoladową przekładamy do rekawa cukierniczego, i dekoracyjnie do pucharków, dekorujemy czekoladowymi serduszkami, schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak