Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka na krakersach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
jajko 3 szt.
cukier 1 szkl.
cukier waniliowy
mąka1 1 szkl.
krakersy duża paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka na krakersach

Całe jajka wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodając po trochu maki, ubić na jednolitą masę. Zagotować mleko i powoli wlewać do niego masę, ciągle mieszając. Gotować 3 minuty, przestudzić i wylać na rozłożona na blaszce krakersy. Przykryć masę warstwą krakersów i posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 05.03.2014 08:35
Łatwo,szybko i pomysłowo :-)
Margo1 16.05.2013 14:50
fajny pomysł
Goya 06.03.2012 21:35
super
eduszo
eduszo 04.05.2011 13:00
Fajnie i szybko,a zmaczne napewno.
eli82 17.03.2011 09:21
super, muszę zrobić
ilka_86 05.03.2011 09:15
ja robię na herbatnikach, jest pyszna:)
Magdalena80 03.03.2011 10:06
koniecznie spróbuję
Neetka90 19.02.2011 12:51
Muszę kiedyś spróbować zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak