Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba pieczona po bulgarsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 lyzeczka
sproszkowana papryka 4 lyzeczki
koncentrat pomidorowy 1 szt
olej 1/2 szklanki
cebula 1 szt
mleko 1/2 l
ryba 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ryba pieczona po bulgarsku

oczyszczona, wymoczona w mleku rybe - duza w porcjach, mala w calosci lekko posolic i ukladac w naczyniu zarodpornym, posypac posiekana cebula, posypac obficie papryka, posmarowac grubo koncentratem pomidorowym, polac olejem, wstawic do nagrzanego piekarnika i piec 30 min, sprawdzic widelcem jesli sa miekkie sa dobre. Podawac z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 22.03.2013 12:43
polecam przepis do wyprobowania
motomaniak 14.12.2011 14:37
super
krystyna24 20.11.2011 16:49
ciekawe
Magdalena1110 17.08.2011 07:50
pycha
anemon 01.05.2011 18:02
Ryba pieczona w piekarniku to bardzo wygodny sposób przygotowywania jej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak