Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
ryba 1 kg
SOS: masło 6 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
chili 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona

Masą z roztartego czosnku, soli, pieprzu natrzeć rybę.
Rybę włożyć do wysmarowanego żaroodpornego naczynia lub brytfanny i piec 10 minut w piekarniku.
Dokładnie wymieszać składniki sosu.
Po 10 minutach pieczenia polać rybę 1/3 sosu i piec dalej 25-30 minut. Polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia. Ostrożnie obrócić rybę na drugą stronę.
Podgrzać resztę sosu
Wyłożyć rybę na półmisek i polać sosem
Podawać z ryżem i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.03.2012 00:21
Bardzo lubię pieczoną rybę.
Margo1 18.06.2011 17:43
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak